Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Notenparfait met caramelsaus

Ingrediënten voor Notenparfait met caramelsaus

ongeveer 100 gram gemengde noten (zonder zout)
3 eidooiers
60 gram suiker
2 eetlepels amandellikeur (likorette)
3 dl. slagroom
5 stukjes caramel fudge

Waardering: 
Nog geen rating
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jumbo

Hoe maak je Notenparfait met caramelsaus

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de noten uit op een bakblik en rooster ze 5 minuten. Druk de noten fijn met een deegroller en maal ze nog fijner in de keukenmachine. Houd een paar noten achter voor de garnering.

Doe de dooiers en de suiker in een kom en zet de kom in een steelpan met heet water op het vuur. Mix het mengsel 5 minuten tot het dik en romig is. Haal de kom uit de pan en roer de likeur erdoorheen. Laat 30 minuten afkoelen.

Mix 2 dl. van de slagroom bijna stijf en spatel deze samen met de gehakte noten door het dooiermengsel. Vul vier puddingvormpjes met het mengsel en laat ze afkoelen (mag ook in kopjes). Zet ze minimaal 3 uur in de vriezer.

Breng na drie uur de rest van de room in een steelpannetje aan de kook en smelt hierin de toffees. Roer goed met de garde.

Houd de vormpjes met de parfait kort onder de hete kraan en klop je toejtes uit de vorm op de bordjes. Lepel de warme saus eromheen en garneer met de achtergehouden noten.

Je tip of commentaar