Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Eierkoeken

Ingrediënten voor Eierkoeken

2 eieren (ca.100 gram)
ca.100 gram suiker
ca.100 gram glutenvrij wit meel
5 gram bakpoeder
5 gram fiberhusk
1 theelepel citroenrasp
snufje zout

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Glutenvrij

Hoe maak je Eierkoeken

Ei, meel en suiker moeten dezelfde verhouding hebben, dus wegen de eieren bv.106 gram, dan ook 106 gram suiker en meel nemen.

Ei en suiker luchtig en schuimig kloppen met de mixer, minimaal 10 minuten.

Glutenvrij meel, zout, fiberhusk en bakpoeder afwegen en mengen.

Zeef het meelmengsel en spatel dit door het ei-suikermengsel samen met de citroenrasp.

Laat het deeg minimaal een half uur, maar beter nog, twee uur rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 3 keer 2 eetlepels deeg op elkaar (niet meer want de koeken lopen erg uit). Bakken de koeken in 7-10 minuten bruin in de oven. Haal ze eruit en laat ze even afkoelen, haal daarna het bakpapier eraf. Nieuw bakpapier gebruiken voor de volgende koeken.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar