Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Kaneelschuimpjes met walnoot

Kaneelschuimpjes met walnoot (glutenvrij recept)
Kaneelschuimpjes met walnoot in een mengkom
Kaneelschuimpjes met walnoot op de bakplaat
Kaneelschuimpjes met walnoot presenteer je natuurlijk!

Ingrediënten voor Kaneelschuimpjes met walnoot

3 eiwitten
paar druppels citroensap
50 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
halve theelepel kaneel
100 gram walnoot, in stukjes
2 eetlepels nougatine met nootjes

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.4 (5 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Kaneelschuimpjes met walnoot

Doe de eiwitten in een mengkom met de citroensap en mix op hoge snelheid.
Meng de basterdsuiker, de kaneel en de kristalsuiker door elkaar.
Als de eiwitten schuimig worden beetje voor beetje het suikermengsel toevoegen.
Wit en schuimig kloppen tot je de mengkom op de kop kan houden zonder dat het mengsel eruit valt.
Schep snel de walnoot door het mengsel.

Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met twee eetlepels hoopjes op het bakpapier.
Bestrooi met de nougatine.

Bak de schuimkoekjes in de oven op 100 graden tot ze droog zijn. Dit duurt ongeveer twee uur.
Laat op een rooster afkoelen.

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar