Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije zachte broodjes

Foto van zachte broodjes / bolletjes glutenvrij

Ingrediënten voor Glutenvrije zachte broodjes

250 gram broodmeel,
1 ei (geklutst),
75 ml. slagroom,
75 ml. warm water,
7 gram droge gist,
1 eetlepel suiker,
sesamzaad en/of maanzaad,
1 eetlepel fiberhusk,
halve theelepel zout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (5 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
29 nov 2019

Hoe maak je Glutenvrije zachte broodjes

Meng het warme water en de slagroom en los de gist en de suiker hierin op, roer goed door en laat minimaal 5 minuten staan.

Doe het meel, de zout, de fiberhusk in een mengkom en meng goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het meel en doe het melkmengsel en driekwart van het ei erdoor.

Meng met een deeghaak tot een samenhangend luchtig deeg. Dek de kom af met plastic en laat het deeg een uur rijzen.

Verdeel het deeg in acht bolletjes op een met bloem bestoven aanrecht (met een deegschaper) en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Dek de broodjes opnieuw af met plastic en laat nogmaals een half uur rijzen.

Bestrijk de broodjes met de overgebleven ei en bestrooi met maanzaad en/of sesamzaad.

Bak de broodjes in een half uur goudbruin in de oven op 180 graden.

Ook lekker als hamburgerbroodje

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.