Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije zachte broodjes

Ingrediënten voor Glutenvrije zachte broodjes

250 gram broodmeel
1 ei (geklutst)
75 ml. slagroom
75 ml. warm water
7 gram droge gist
1 eetlepel suiker
sesamzaad en/of maanzaad
1 eetlepel fiberhusk
halve theelepel zout

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije zachte broodjes

Meng het warme water en de slagroom en los de gist en de suiker hierin op, roer goed door en laat minimaal 5 minuten staan.

Doe het meel, de zout, de fiberhusk in een mengkom en meng goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het meel en doe het melkmengsel en driekwart van het ei erdoor.

Meng met een deeghaak tot een samenhangend luchtig deeg. Dek de kom af met plastic en laat het deeg een uur rijzen.

Verdeel het deeg in acht bolletjes op een met bloem bestoven aanrecht (met een deegschaper) en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Dek de broodjes opnieuw af met plastic en laat nogmaals een half uur rijzen.

Bestrijk de broodjes met de overgebleven ei en bestrooi met maanzaad en/of sesamzaad.

Bak de broodjes in een half uur goudbruin in de oven op 180 graden.

Ook lekker als hamburgerbroodje

Je tip of commentaar