Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije plaatcake met meringue en citroen

Glutenvrije plaatcake met meringue en lemon curd!

Ingrediënten voor Glutenvrije plaatcake met meringue en citroen

100 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
2-3 handjes glutenvrije meringue
8 theelepels lemon curd
Rasp van 1 citroen

Bakvorm van ongeveer 20 bij 30 centimeter.

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.3 (4 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn

Hoe maak je Glutenvrije plaatcake met meringue en citroen

Mix de boter en de suiker romig.
Voeg de eieren toe en mix nogmaals tot deze zijn opgenomen.
Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel en de citroenrasp in de kom.
Mix het geheel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Leg met een lepel hoopjes lemon curd op het beslag en verdeel dit een beetje over het beslag.
Vervolgens strooi je de stukjes meringue over de cake, druk ze ligt aan.

Bak de cake in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin op 180 graden.

Eventueel kun je de lemon curd zelf maken.

Je tip of commentaar