Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije limoentaart

Glutenvrije limoentaart met vulling van gecondenseerde melk en een topping van eiwit
Glutenvrije limoentaart met vulling van gecondenseerde melk
Glutenvrije limoentaart met een topping van eiwit

Ingrediënten voor Glutenvrije limoentaart

Bodem

400 gram glutenvrije koekjes
50 gram gedroogde geraspte kokos
210 gram boter

Vulling

389 ml. gecondenseerde melk ( 1 blikje)
200 ml. slagroom
4 eidooiers
rasp van 4 limoenen
sap van 4 limoenen

Topping

4 eiwitten
320 gram suiker
snufje zout
paar druppels citroen- of limoensap

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.3 (8 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije limoentaart

Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de koekjes (in de keukenmachine of met in een zakjes met een deegroller). Roer de koekkruimels en de kokos door de boter.
Schep het mengsel in een vorm van 28 cm. , druk goed aan met een lepel. Bak de bodem in de oven op 160 graden, ongeveer 20 minuten.
Als je niet wilt dat de bodem naar beneden zakt kan je een steunvulling gebruiken. Bedek dan de bodem met bakpapier en vul de vorm met bv. bruine bonen.
Laat de bodem afkoelen.

Roer voor de vulling de gecondenseerde melk, de slagroom, de eidooiers, de limoensap en de limoenrasp door elkaar tot een romige massa.
Schenk het mengsel over de koekbodem en bak deze een half uur in de oven op 150 graden.
Laat daarna helemaal afkoelen.

Gebruik voor de topping het recept voor Italiaans meringue-schuim

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar