Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije kibbeling, net zo lekker als van de visboer!

Foto van zelfgebakken glutenvrije kibbeling, die net zo lekker is als van de visboer
Foto van kabeljauw
Foto van salade

Ingrediënten voor Glutenvrije kibbeling, net zo lekker als van de visboer!

1 kilo kabeljauw of koolvis,
200 milliliter melk,
125 gram glutenvrije witmeel,
1 ei,
beetje peper en zout naar smaak,
(zelfgemaakte) viskruiden

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
09 dec 2019

Hoe maak je Glutenvrije kibbeling, net zo lekker als van de visboer!

Voor 5 personen kibbeling gebruik ik een kilo kabeljauw. Je kunt ook witvis gebruiken.

Snij de kibbeling in stukken van ongeveer vier centimeter.
Bij mijn visboer koop ik kant en klaar gesneden stukken kabeljauw, het voordeel is dat deze al schoongemaakt is en zonder graat en direct op het juiste formaat.

Meng de melk, het glutenvrije meel, ei, peper en zout tot een glad mengel.

Haal de kabeljauw door het kibbelingbeslag en laat een beetje uitlekken.
Bak de stukken in de frituurpan op een temperatuur van 180 graden.
Oppassen dat je er niet teveel tegelijk in doet, anders plakken ze aan elkaar vast.
Maak je gebruik van een frituurpan met een mandje, dan is het opletten dat de kibbeling niet aan het mandje vastplakt.
Dus direct even met een vork losmaken.

Zelf strooien wij de zelfgemaakte viskruiden na het bakken over de kibbeling, maar je kunt ook de viskruiden even laten intrekken in de kabeljauw of door het beslag mengen.

Lekker met een frisse salade en patatjes of aardappelkroketjes.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.