Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrij maisbrood met ui en peer

Glutenvrij maisbrood met ui en peer
Glutenvrij maisbrood met ui en peer

Ingrediënten voor Glutenvrij maisbrood met ui en peer

200 gram maismeel of polenta (geen maizena)
4 eetlepels boter om in te bakken
2 peren in schijfjes (met schil)
2 rode uien in ringen
naaldjes van een flinke tak rozemarijn
2 grote eieren, losgeklopt
300 ml. karnemelk
200 gram gesmolten boter
5 theelepels bakpoeder
zeezout
peper

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.5 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Volkskrant Magazine

Hoe maak je Glutenvrij maisbrood met ui en peer

Gebruik een braadpan die ook in de oven kan.

Bak de ui in 2 eetlepels boter tot ze een beetje bruin worden. Voeg de peer en de rozemarijn toe en bak nog 4 minuten. Schep daarna uit de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een kom het maismeel, de bakpoeder en de zout goed door elkaar.
Klop in een aparte kom de eieren, karnemelk en de gesmolten boter luchtig door elkaar. Giet dit mengsel door het maismeel en meng dit goed door elkaar. Voeg de helft van het ui/peer mengsel toe.

Smelt weer twee eetlepels boter in de pan en doe het meelmengsel in de pan. Doe de andere helft van het ui/peer mengsel eroverheen.

Bak in de oven op 200 graden in 35 a 40 minuten bruin.

Serveer met een stuk blauwe kaas. Zowel warm als koud erg lekker.

Je tip of commentaar