Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Frisse citroenmuffins

Glutenvrije citroen muffins met lemon curd

Ingrediënten voor Frisse citroenmuffins

120 gram suiker
300 gram glutenvrij meel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
snuf zout
2 eieren
rasp van 1/2 citroen
250 ml melk
120 ml zonnebloemolie
(ongeveer) 12 theelepels lemon curd

Voor het glazuur:
70 gram poedersuiker
2-3 theelepel slagroom
rasp van 1/2 citroen

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.7 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn

Hoe maak je Frisse citroenmuffins

Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom. Roer dit door met een spatel.
In een andere kom mogen de eieren, citroenrasp, melk en zonnebloemolie. Klop deze ingrediënten met een garde door elkaar.

De inhoud van beide kommen mogen vervolgens bij elkaar. Spatel de ingrediënten tot één geheel, dit beslag mag klonterig zijn.

Doe een bodempje beslag in de muffinvormpjes. Doe vervolgens een theelepel lemon curd in het midden en vul vervolgens de rest van het vormpje. Het midden van de muffin is zo gevuld met de lemon curd. Herhaal dit voor alle vormpjes.

Bak de muffins in een over van 200 °C in 25 gaar. Laat de muffins vervolgens afkoelen op een rooster.

Als laatste maak je het glazuur door de slagroom, poedersuiker en citroenrasp te mengen. Wanneer het glazuur te dik is, kun je nog wat extra slagroom toevoegen. Verdeel als laatste het glazuur over de muffins.

Je tip of commentaar