Menu

Creme brulee

Foto van een glutenvrije creme brulee

Ingrediënten voor Creme brulee

1 vanillestokje,
250 ml.slagroom,
250 ml.melk,
5 eieren,
100 gram suiker,
50 gram witte basterdsuiker

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.3 (6294 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
27 jan 2020

Hoe maak je Creme brulee

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng in een steelpan de slagroom aan de kook met het vanillestokje en de merg. Laat zachtjes koken gedurende 5 minuten. Haal het stokje eruit.

Splits de eieren en klop het eigeel samen met de suiker tot een creme. Schenk de hete room erbij en klop tot het mengsel wat dikker wordt.
Verdeel dit mengsel over ovenvaste schaaltjes. Bak de room gedurende 45 minuten in een oven op 125 graden. Laat ze afkoelen en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

Zet de gril aan en strooi de basterdsuiker over de schaaltjes. Zet de creme brulee vlak onder de gril en laat de basterdsuiker bruin kleuren. Blijf erbij, want het gaat heel snel.

Gelijk serveren.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.