Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Creme brulee

Foto van een glutenvrije creme brulee

Ingrediënten voor Creme brulee

1 vanillestokje,
250 ml.slagroom,
250 ml.melk,
5 eieren,
100 gram suiker,
50 gram witte basterdsuiker

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4 (1742 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Creme brulee

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng in een steelpan de slagroom aan de kook met het vanillestokje en de merg. Laat zachtjes koken gedurende 5 minuten. Haal het stokje eruit.

Splits de eieren en klop het eigeel samen met de suiker tot een creme. Schenk de hete room erbij en klop tot het mengsel wat dikker wordt.
Verdeel dit mengsel over ovenvaste schaaltjes. Bak de room gedurende 45 minuten in een oven op 125 graden. Laat ze afkoelen en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.

Zet de gril aan en strooi de basterdsuiker over de schaaltjes. Zet de creme brulee vlak onder de gril en laat de basterdsuiker bruin kleuren. Blijf erbij, want het gaat heel snel.

Gelijk serveren.

Je tip of commentaar