Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Basisrecept pasteideeg

Ingrediënten voor Basisrecept pasteideeg

450 gram glutenvrij wit meel (ik gebruik bv.Glutafin)
2 theelepels zout
200 ml.melk
100 gram boter
100 ml.water

1 losgeklopt ei voor bestrijken

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Hoe maak je Basisrecept pasteideeg

Meng het meel met de zout.
Verwarm in een pan met dikke bodem de melk, water en de boter tot de boter is gesmolten.
Voeg het meel toe en roer goed door.
Laat even afkoelen en haal het deeg uit de pan en kneed tot een bal.
Als het te plakkerig is nog wat meel toevoegen en met koude handen kneden.
Laat tot gebruik rusten in de koelkast.

Na verwerken deeg bestrijken met geklutst ei voor het in de oven gaat.

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar