Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Amandelmeringues gevulde met amandelroom

Ingrediënten voor Amandelmeringues gevulde met amandelroom

60 gram kristalsuiker,
60 gram poedersuiker,
4 eiwitten,
snufje zout,
100 gram gemalen amandelen,

Schuim:
2,5 dl.slagroom,
30 gram kristalsuiker,
100 gram fijngehakte amandelen

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Hoe maak je Amandelmeringues gevulde met amandelroom

Meng 60 gram kristalsuiker met 60 gram poedersuiker. Klop de eiwitten stijf met de zout en spatel dit door de suiker en de gemalen amandelen. Spuit met een spuitzak 16-20 cirkels van 6-8 cm. doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de cirkels ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 170 graden (schakel de oven terug op 120 graden als de cirkels te donker worden). Laat ze op een rooster afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en meng voorzichtig met de fijngehakte amandelen. Spuit de slagroom met een spuitzak op een meringue-cirkel en dek af met een andere cirkel. Bestuiven met poedersuiker.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar